MIMIAUKCE.cz
Ako na aukcie?

 

K účasti na Mimiaukciách, či už ako predajca alebo kupujúci je nutná registrácia na Mimibazari. Registráciu iba na Mimiaukciách nie je možné vytvoriť. Ak nie ste doteraz na Mimibazari registrovaní, môžete sa zadarmo zaregistrovať
Teraz sa prihláste na server www.mimiaukcie.sk
K prihláseniu použijete rovnaké prihlasovacie údaje, ako používate na svojom účte na Mimibazari.

 

PRE PREDAJCOV

 

Podmienky predaja

Zo všetkého najskôr si nastavte vlastné podmienky predaja. Určite si platobné a dodacie podmienky, postup pri vrátení tovaru a pod.. Ak ste obchodník, nezabudnite uviesť informácie o firme - IČO, sídlo, podmienky reklamácie atď.
Podmienky nesmú byť v rozpore s podmienkami portálu Mimiaukcie a platnou legislatívou. Takéto podmienky sa stávajú neplatnými. Vlastné podmienky predaja si vložíte, príp. upravíte v pravom stĺpci, odkaz PODMIENKY PREDAJA.

 

Máte na MIMIBAZARi aktívne členstvo?

Ak využívate niektoré z platených členstiev na Mimibazari, máte k dispozícii aukcie v rámci členstva a môžete tak aukciu vložiť ihneď. Množstvo aukcií sa líši podľa úrovne členstva. Aukcie v rámci balíčka členstva môžete čerpať každý týždeň. Pozor, počet nevyčerpaných aukcií sa do ďalšieho týždňa neprevádza!
Aukciu z balíčka členstva vložíte na serveri Mimiaukcie pomocou odkazu NOVÁ AUKCIA v pravom menu. Rýchlejší spôsob je inzerát z Mimibazaru do aukcie priamo nakopírovať. Nemusíte tak znovu vyplňovať formulár, dohľadávať fotografie a pod. Odkaz KÓPIA nájdete v každom Vašom inzeráte na MIMIBAZARi.

 

Chcete využívať iba aukcie alebo vám aukcie v rámci členstva nestačia?

Vyberte si niektorý z balíčkov Extra aukcií.
Objednávku môžete uhradiť platobnou kartou alebo online platbou prostredníctvom platobnej brány GoPay, aukcie tak môžete začať vkladať takmer okamžite.
Alebo môžete využiť bežný bankový prevod, služba bude potom aktívna cca tretí pracovný deň. O aktivácii služby Vás budeme informovať emailom.

 

Ako vložím aukciu z balíčka?

Kliknite na odkaz NOVÁ EXTRA AUKCIA v pravom stĺpci - odkaz je k dispozícii len v prípade, keď máte aukcie uhradené a pripočítané na účte.
Vyplňte formulár, vložte fotografie, nastavte vyvolávaciu cenu a výšku prihodenia. Môžete zvoliť čas ukončenia aukcie aký Vám vyhovuje a formulár potvrdíte. Tým je aukcie vložená.

 

Fotografie tovaru


Do aukcie vkladajte predovšetkým Vami zhotovené fotografie tovaru. Nezabúdajte, že stiahnuté fotografie z obsahu webových stránok môžu byť chránené autorskými právami!
Použite takú fotku, ktorá zobrazuje len predávanú vec.

 

Potrebujem aukciu upraviť.
Sami môžete aukciu upraviť, pokiaľ nie je potvrdená vyvolávacia cena.
Po potvrdení vyvolávacej ceny môžete len znížiť výšku minimálneho prihodenia a doplniť detailné fotografie. Ak na aukciu nebolo prihodené, môžete vymeniť aj úvodnú fotografiu.
Ak potrebujete urobiť iné úpravy v aukcii, je nutné kontaktovať administrátora s dostatočným predstihom, teda najneskôr jeden deň pred ukončením aukcie.

 

Kde zistím ako moje aukcie skončili?
V pravom stĺpci vyhľadajte sekciu VAŠE AUKCIE
Sekcie sa ďalej delia:
KONČIACE - zoznam vašich aukcií, ktoré budú ukončené dnes alebo zajtra do 12 hod. dopoludnia
UKONČENÉ - zoznam vašich aukcií, ktoré už skončili
NEÚSPEŠNÉ - zoznam vašich aukcií, na ktoré nikto neprihodil
ÚSPEŠNÉ - zoznam vašich aukcií, na ktorých bolo prihodenie
VÝHERCOVIA - zoznam vašich úspešných aukcií s odkazom na výhercu
NEOHODNOTENÉ - zoznam vašich úspešných aukcií, ktoré ste zatiaľ neohodnotili
OHODNOTENÉ - zoznam vašich úspešných aukcií, ktoré ste už ohodnotili
Aukcie môžete hodnotiť až piaty deň po ich skončení, preto nenájdete v zozname neohodnotených aukcií skôr ukončené aukcie.

 

Aukcia bola úspešná, čo ďalej?
Kontaktujte výhercu. Odkaz nájdete v zozname VÝHERCOVIA alebo keď na aukciu kliknete, taktiež nájdete pod popisom odkaz na kontakt. Do odkazu napíšte podklady k úhrade, Vaše podmienky predaja alebo odkaz na ne a nezabudnite pogratulovať k výhre.
Zaslané aj prijaté odkazy si skontrolujete v pravom stĺpci - ODKAZY.
Na aukciách sú odkazy uložené po dobu 2 mesiacov. Potom sú odstránené! Preto si určite nechajte doručené kópie odkazov v emaile. Odporúčame ku komunikácii využívať práve odkazovač. Správne doručenie kópie odkazu do emailu totiž nemôžeme zaručiť kvôli antispamovým opatreniam poskytovateľov mailových schránok.

Keď bude obchod uzavretý, udeľte HODNOTENIE!
V pravom stĺpci, v sekcii VAŠE AUKCIE kliknite na NEOHODNOTENÉ. V zobrazenom zozname vyberte aukciu, ktorú budete hodnotiť. Aukcie v zozname nájdete až piaty deň po skončení aukcie. Skôr aukciu hodnotiť nemôžete.

 

Výherca mi nezaplatil, nereaguje. Čo môžem robiť?
Udeľte negatívne hodnotenie za zmarenú aukciu. Ak má užívateľ viac negatívnych hodnotení, kontaktujte nás. Upozorníme ho, prípadne môžeme účet pozastaviť.

Účasť na aukciách takémuto užívateľovi možete sami zakázať. V pravom stĺpci, nižšie, kliknite na ZAKÁZANÍ ÚČASTNÍCI, vložte ID užívateľa a potvrďte. Tento užívateľ nebude môcť na vaše aukcie prihodiť.

 

PRE KUPUJÚCICH

 

Ako tovar nájdem?
Použite vyhľadávače.
V hornom vyhľadávači budú zobrazené aukcie, ktoré končia dnes a zajtra najneskôr na poludnie.
Pomocou spodného vyhľadávača nájdete aukcie končiace od poludnia ďalšieho dňa.

Ak vás nejaká aukcia zaujala, ale prihodiť zatiaľ nechcete, môžete ju sledovať. V spodnej časti každej aukcie nájdete odkaz na umiestnenie aukcie do zoznamu vašich sledovaných aukcií. Všetky sledované aukcie potom zobrazíte kliknutím na odkaz SLEDOVANÉ AUKCIE v pravom stĺpci dole.

Ak vás zaujala ponuka konkrétneho predajcu, môžete si pridať k obľúbeným aj predajcu. Keď aukciu rozkliknite, potom dole pod popisom a menom predajcu nájdete odkaz na pridanie predajcu k obľúbeným. Zoznam potom opäť zobrazíte pomocou odkazu v pravom stĺpci, dolu, OBĽÚBENÍ PREDÁVAJÚCI.

 

Než sa zúčastníte..

Keď chcete na aukciu prihodiť, musíte byť k účtu prihlásení.
SKÔR AKO NA AUKCIU PRIHODÍTE, ČÍTAJTE PODMIENKY PREDAJA!
Rozkliknete aukciu a zrolujete dole, pod popisom aukcie a informáciami o predajcovi sú uvedené podmienky predaja. Ak vám nejaký bod podmienok predaja alebo popis tovaru nevyhovuje, je nejasný, pýtajte sa vždy ešte pred tým, než prihodíte. Prihodením, totiž s podmienkami a popisom tovaru súhlasíte. Dávajte pozor na uvedenú výšku poštovného. Ak vyhráte, o výške poštovného už nemôžete vyjednávať.
Ak pod aukciou žiadne podmienky nie sú, znamená to, že predajca žiadne podmienky neuviedol a zrejme tak všetko bude záležať na dohode.

 

Prihodenie a priebeh aukcie
Ak ste s podmienkami predaja a popisom tovaru spokojní, môžete prihodiť. Minimálnú výšku prihodenia nastavil predajca. Ak chcete prihodiť viac, môžete údaj upraviť. Aukcia je ale omnoho zábavnejšia a napínavejšia, ak sa prihadzuje po menších sumách. Výška vášho prihodenia je ihneď po potvrdení pripočítaná k aktuálnej sume.
Ak na aukciu doteraz nikto neprihodil, potom aukciu potvrdíte. Platná je tak vyvolávacia cena.

Keď budete prihadzovať v závere aukcie a prihodíte v poslednej minúte pred koncom, bude čas konca predĺžený o ďalšie dve minúty. Až keď nikto na aukciu neprihodí v poslednej minúte pred koncom, bude aukcia ukončená. Po skončení sa v aukcii výherca zobrazí.

 

Vyhrali ste?
Predajca vás bude kontaktovať odkazom. Tento odkaz bude doručený v kópii aj do emailovej schránky, ale odporúčame využívať ODKAZY na Mimiaukciách. Kvôli antispamovým opatreniam mailových poskytovateľov nemôžeme zaručiť bezproblémové doručenie emailov. Odkazy sú archivované po dobu dvoch mesiacov.
Odkaz na odkazovač nájdete v pravom stĺpci dole.

Ak ste odkaz o výhre nedostali, kontaktujte predajcu sami. V aukcii kliknite na jeho meno, zobrazí sa jeho profil. Pod profilovými informáciami kliknite na ZASLAŤ ODKAZ.

 

Hodnotenie
Až bude obchod dokončený, dajte hodnotenie. V pravom stĺpci vyhľadajte sekciu VYHRANÉ AUKCIE a kúsok nižšie odkaz NEOHODNOTENÉ. V zozname vyberte aukciu, ktorú budete hodnotiť a napíšte krátky a stručný komentár.
Aukcie budú v zozname zobrazené až piaty deň po skončení aukcie. Skôr nie je možné hodnotiť.

Ak nastal pri obchode nejaký problém, najprv vždy kontaktujte predajcu a dajte mu možnosť problém vyriešiť. Až keď nepristúpi na žiadnu dohodu, môžete udeliť negatívne hodnotenie a kontaktovať nás.

Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti
Informácie o spracovaní osobných údajov | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu